Quinoa-pops: een lekkere en gezonde snack

Een tijdje geleden was ik op een feestje bij een vriendin. Het was heel gezellig en iedereen amuseerde zich heel erg goed. Opeens kwam mijn vriendin rond met een schotel met daarop een snackje dat ik nog nooit gegeten had: een quinoa-pop.

Smaakexplosie

De lekkere combinatie van gepofte quinoa, cacao, kokosolie, amandelpasta en ahornsiroop zorgde voor een ware smaakexplosie in mijn mond. En niet alleen bij mij overigens. Ook bij de andere gasten én de kinderen kon ik mmm-geluiden horen. Een originele, lekkere en gezonde snack: daar moest ik dus alles over weten.

Geslaagd experiment

Wat bleek? Mijn vriendin was net zoals ik aan het experimenteren geslagen en de quinoa-pops waren het heerlijke resultaat. Ik vroeg haar of ik haar vondst met de wereld mocht delen en daar had ze geen probleem mee. Je hebt dus geluk. 😉 Geniet voluit van deze gemakkelijk te bereiden en hemelse lekkernij!

Ingrediënten :

  • 20 g rauwe cacaopoeder
  • 70 g kokosolie
  • 130 g amandelpasta
  • 50 ml ahornsiroop
  • 50 g gepofte quinoa

(voor ongeveer 15 stuks)

Benodigdheden:

  • Een klein pannetje
  • Een mengkom
  • Muffinvormpjes

quinoa popsBereiding:

  • Doe de cacao, kokosolie, amandelpasta en ahornsiroop in een klein pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
  • Roer het geheel om tot alles gesmolten is tot één massa.
  • Neem een ruime mengkom en doe daar de gepofte quinoa in.
  • Giet het chocolademengsel over de gepofte quinoa en roer goed om tot alle quinoabolletjes door het chocolademengsel zijn opgenomen.
  • Schep het mengsel in kleine muffinvormpjes en zet ze 10 minuten in de diepvries.
  • Serveer deze gezonde verwennerij met een framboos of aardbei voor extra kleur en smaak.

Smakelijk!

Lynn xxx