Voedingsbegeleiding | Goesting in Gezondheid

Genieten van lekker én gezond eten

Goesting in Gezondheid wil je met respect voor de oeroude Vlaamse eetcultuur goesting geven in lekker én gezond eten. Want in tegenstelling tot wat vele mensen denken, kunnen die twee perfect samengaan. Daarom wil ik je helpen om voluit te kiezen voor een gezonde manier van eten en leven. Op basis van volwaardige, onbewerkte ingrediënten die voedzaam en lekker zijn, en die je fitter, vitaler en energieker doen voelen.

Voedingsbegeleiding ≠ diëten

Het taboewoord in mijn aanpak? Diëten. Want ik leer je om gezonder te leven en je lichaam beter te laten functioneren, zonder dat je je moet uithongeren of calorieën moet tellen. Lekker gezond eten én wetenschap zijn de sleutelwoorden in mijn methodiek. Het resultaat? Je wordt je meer bewust van je eetgewoontes, vergroot je kennis over gezonde voeding en verliest kilo’s als extraatje!

Je intakegesprek als basis voor meer energie en vitaliteit

Wil je gezonder eten en leven? Dan beginnen we met een uitgebreid intakegesprek om de meest doeltreffende voedingsbegeleiding voor jou te bepalen. Tijdens ons eerste contactmoment:

  • doen we een uitgebreide anamnese en analyseren we je huidige eetpatroon
  • doen we een weging en volledige bodyscan waarbij we heel wat lichaamsparameters in kaart brengen: vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, BMI, …
  • krijg je uitleg over mijn concept dat gebaseerd is op de versterkende combinatie van gezonde voeding en leefgewoonten, eventueel aangevuld met osteopathische behandelingen
  • bepalen we wat er moet gebeuren om je doelen te bereiken en je gezondheid te verbeteren
  • bespreken we je opvolgmogelijkheden en maken we praktische afspraken

Kortom: na het intakegesprek ben je helemaal klaar om te starten met je nieuwe, gezonde levensstijl! We beginnen met een voedingstraject. Zodra je je doel bereikt hebt, kun je kiezen voor een opvolgtraject. Aanvullend kun je ook opteren voor osteopathische behandelingen.

Osteopathie en voedingsadvies: een ijzersterke combinatie

Het menselijke lichaam is fascinerend en complex. Het is een intrigerend geheel waarin alle onderdelen rechtstreeks of onrechtstreeks met elkaar verbonden zijn. Orgaanproblemen kunnen bijvoorbeeld aan de basis liggen van fysieke klachten. De oplossing? Lichamelijke behandelingen in combinatie met een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon. Daarom zet ik – als een van de weinige professionele osteopaten in de regio van Sint-Niklaas en Lokeren – in op de sterke combinatie van osteopathie en gezonde voeding. Zo werk ik probleemoplossend én preventief. Want gezonde voeding verhoogt niet alleen de efficiëntie van osteopathische behandelingen, maar houdt je lichaam ook fit en gezond.

Heb je ook goesting in lekker en gezond eten?
Wil je minder pijn en meer energie hebben om voluit te genieten van het leven? Neem dan zeker eens contact met mij op om jouw voedingsbegeleiding te bespreken.