Gezonde pannenkoeken

Kinderen zijn zot op pannenkoeken … maar eten helaas niet zo graag groentjes.
Mijn oplossing? Gezonde pannenkoeken! Met dit recept zie je alleen maar lachende gezichten in huis. Je kinderen zijn blij want er komen pannenkoeken op tafel, en mama is gelukkig want haar kinderen krijgen zonder dat ze het merken een stevige dosis vitaminen binnen. Win-win dus!

En pannenkoeken zijn geen pannenkoeken zonder een lekker karamelsausje. In dit recept koos ik voor een saus op basis van cashewnoten en kokos. Overheerlijk!

Maar beslis vooral zelf …

Gezonde pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • 1 banaan
  • 100 g blauwe bessen
  • 275 ml amandelmelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 ei
  • 170 g speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel

(voor ongeveer 12 pannenkoeken)

Benodigdheden:

  • Een blender
  • Twee mengkommen
  • Een koekenpan

Recept havermoutpannenkoekenBereiding:

  • Mix de spinazie, banaan, bessen, melk en agavesiroop in de blender.
  • Giet alles over in een mengkom en meng er het ei onder.
  • Meng speltmeel, bakpoeder, zout en kaneel in de andere mengkom.
  • Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng alles tot een gladde massa.
  • Bak de pannenkoeken in een koekenpan (1 eetlepel per pannenkoek).

Karamelsaus

Ingrediënten:

  • 1/2 tas cashewnoten
  • 1 koffielepel kokosolie
  • 3 el kokosschilfers
  • 1 el vanillepoeder
  • 1/4 koffielepel kaneel
  • 1/4 koffielepel zout

Benodigdheden:

  • Een blender

 

Bereiding:

  • Week de cashewnoten 2 uur in water.
  • Giet het vocht weg en doe de noten samen met de andere ingrediënten in de blender.
  • Blend alles tot je een zachte, gladde substantie hebt en bewaar de saus in de koelkast.

Smakelijk!

 

Lynn xxx

Bron: Pimp your lunchbox, EGFG