Een evenwichtige darmflora in 8 weken - week 3 | Goesting in Gezondheid

Een evenwichtige darmflora in 8 weken … Week 3

Les 3 op het menu vandaag! Ik neem er een kopje thee bij en bekijk de derde video aandachtig. Deze les gaat Lynn dieper in op voedselallergieën en intoleranties. Ik heb zelf al enkele jaren glutenintolerantie – dus dit topic ligt me nauw aan het hart.

Doordat ik al jaren een glutenvrij dieet volg, vertelt de bijgevoegde lijst me niet echt iets nieuws. De verschillende lijstjes zijn wel een handige tool om bepaalde voedingsmiddelen te schrappen uit je dieet als je twijfelt of je een bepaalde voedselallergie of intolerantie hebt. Intolerantie voor histamine is iets nieuws voor me. Daar had ik nog nooit van gehoord …

Dag 16

Ik merk dat ik mijn eetdagboek een beetje verwaarloos. Ik heb er al enkele dagen niet meer in geschreven. Lynn benadrukt in les 3 opnieuw het belang van het dagboek. Ik stel daarom op mijn smartphone een automatische herinnering in om 20 uur, zodat ik elke dag een seintje krijg dat ik mijn eetdagboek niet mag vergeten.

Dag 18

De automatische herinnering doet zijn werk. En de feiten zijn toch weer wat confronterend. Mijn tussendoortjes kunnen heel wat gezonder. Ik trap vaak in de val van de snelle, suikerrijke snack in de namiddag.

Terug