Een evenwichtige darmflora in 8 weken - week 2 | Goesting in Gezondheid

Een evenwichtige darmflora in 8 weken … Week 2

Vol enthousiasme start ik aan les 2! Ik vind het zelfs jammer dat ik ’s avonds pas de tijd kan vinden voor de video. Deze keer gaat het over darmflora en de veroorzakers van darmproblemen. Aan het begin van de video polst Lynn hoe het gaat met mijn darmen en eetdagboek. Het voelt alsof ik echt in haar praktijk zit. Ik voel me zelfs even betrapt, want ik heb gisteren en vandaag niets in mijn eetdagboek geschreven. Ik stak mijn kop in het zand … ik weet het …

Dag 9

Vandaag ruil ik mijn yoghurt met cornflakes in voor een speltboterham met geitenkaas en wat fruit. Lynn vertelde in de video dat de werking van de yoghurt met Bifidus actiregularis niet bewezen is. Ze raadt voedingsmiddelen aan zoals geitenkaas, deze zijn rijk aan probiotica en brengen mijn darmflora in balans.

Dag 10

Ik ben nu tien dagen bezig met het traject en ik voel me al beter in m’n vel. Ik probeer de overnight oats te maken uit de ontbijtworkshop van Lynn die ik bij les 2 gevolgd heb. Meestal sla ik het ontbijt over wegens tijdsgebrek. Maar de recepten die Lynn heeft gedeeld, kan ik de avond voordien al maken, dus dat probleem is van de baan. Geen uitvluchten meer! Benieuwd naar hoe het smaakt.

Dag 11

Ik sta laat op en moet me haasten, maar gelukkig heb ik mijn ontbijtje gisteren al gemaakt. De overnight oats zijn superlekker en een kleine portie is voldoende om me een vol gevoel te geven. Tijdens de voormiddag merk ik dat ik actiever ben dan anders. Goed dat ik nog een portie oats over heb voor morgenochtend!

Dag 14

Op het einde van de week las ik een me-timemoment in om te ontstressen. Ik neem een heet bad met mijn favoriete badschuim. Nu ik weet dat stress veel impact heeft op de darmflora, probeer ik bewust meer tijd te nemen om te ontspannen. Een ontspannend bad nemen om mijn darmflora een boost te geven … ’t is eens iets anders. 😉

Ik ben nu twee weken bezig met het online traject en voel echt een verschil. Ik ben bewust bezig met eten en voel me veel minder opgeblazen.

Terug