Een evenwichtige darmflora in 8 weken … Week 1 - Goesting in gezondheid

Een evenwichtige darmflora in 8 weken … Week 1

Rommelende darmen, opkomend maagzuur, een opgeblazen gevoel … de afgelopen maanden staken die kwaaltjes bij mij vaker de kop op dan anders. Ze stoorden me tijdens mijn drukke werkdagen, maar ook ’s nachts. Toevallig zie ik op Facebook een bericht van Goesting in Gezondheid over een online traject dat gezonde darmen belooft in 8 weken. Een poging waard!

Ik schrijf me in en krijg meteen het lessenpakket toegestuurd. In een introductievideo legt Lynn De Merlier de basisprincipes van het spijsverteringsstelsel uit. Ik leer enorm veel bij. Eigenlijk weet een mens toch niet zo heel veel over zijn eigen lijf, besef ik. Het lijkt wel alsof Lynn tegen mij persoonlijk praat. Ik ben benieuwd naar wat het traject de komende weken voor me in petto heeft!

Dag 2

Na het avondeten heb ik weer eens last van zure oprispingen. Heel vervelend. Ik herinner me een tip uit les 1 van het traject: beweging na het eten werkt. Ik maak een korte wandeling met de hond en voel dat mijn maag kalmeert. ’s Nachts heb ik wel weer even last van opkomend maagzuur …

Dag 6

Sinds het begin van de week vul ik nauwgezet het eetdagboek in dat bij les 1 zat. Het staat nu zwart op wit, dus ik kan niets meer ontkennen. 😉 Ik besef dat ik te weinig groenten en fruit eet. Ik gooi nog snel een appel in mijn lunchbox.

Terug