Originele en verfrissende recepten voor warme dagen

Toch heerlijk, die zomerse vakantiedagen! Vandaag gingen Matteo en ik naar de speeltuin. Daar waren een heleboel van zijn vriendjes fijn aan het ravotten. Ik sprak ondertussen over koetjes en kalfjes met de andere mama’s en papa’s. Heel tof en boeiend, want de gesprekken gaven mij het idee voor deze blog.

Goesting in gezondheid - granola

Smaakpapillen prikkelen

Ik leerde dat andere kinderen – net zoals Matteo – op warme dagen hun eetlust verliezen. Ouders vertelden dat het heel veel energie kost en heel wat beloftes op beloningen vergt om hun oogappels bij zomerse temperaturen te doen eten. De dingen die hun kinderen anders met veel goesting naar binnen werken, blijven onaangeroerd op hun bord liggen. Een heel herkenbare situatie. Want Matteo ging vroeger bij tropisch weer ook weleens in hongerstaking. Tot ik zijn nieuwsgierigheid en smaakpapillen leerde prikkelen met originele, verfrissende en lekker gezonde recepten.  

Creatief met granola

Kinderen verbruiken veel energie. Het is dus belangrijk dat ze goed eten. Een gezond en voedzaam ontbijt is de ideale start van hun dag. Op warme dagen ben ik creatief met granola. Ik serveer Matteo bijvoorbeeld een ensemble van koude yoghurt en Totally Nuts of Crazy Chocolate granola. Eventueel in combinatie met lekker vers fruit. Dan moet je hem zien smullen. Met granola kun je alle kanten uit. Laat je dus maar eens goed gaan!

Recept havermoutpannenkoeken

Pannenkoeken natuurlijk!

Matteo is gek op pannenkoeken. En dat weet ik. Dus als de temperaturen hoog oplopen, speel ik ’s middags die troef uit. Want gezonde pannenkoeken bestaan. Ik verras Matteo bijvoorbeeld graag met havermoutpannenkoeken met appel. Geen zin om te eten op warme dagen? Vergeet het maar!

Lekkere smoothies

Je kinderen moeten voldoende drinken. Zeker bij tropische temperaturen. Maar water scoort vaak matig in de populariteitspolls. Daarom maak ik voor Matteo lekkere, gezonde en kleurrijke smoothies. Het zijn ideale dorstlessers die hem gehydrateerd houden, verfrissen en voorzien van vitaminen. Een vierdubbele winst dus. Vijfdubbel als je het plezier meerekent dat we hebben wanneer we ze samen maken. Een echte aanrader!

Gezonde groetjes

Lynn