Hoera, het is Blue Monday!

Yep, het is weer zover. Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De winter is op zijn hoogtepunt, de lente lijkt nog lichtjaren van ons verwijderd en van je goede voornemen om dit jaar eindelijk gezonder te gaan leven of te diëten blijft niet veel meer over. Het resultaat? Je voelt je down. Toch als we de media mogen geloven …

Als je maar wilt

Het goede nieuws? Je hebt geen nieuw jaar of geen goede voornemens nodig om te starten met diëten of – beter nog – om een nieuwe, gezondere levensstijl te leren. Dat kun je op elk moment van het jaar! Als je het maar hard genoeg wilt tenminste. Want je vindt altijd wel een reden om het niet te doen. Ik geef toe, je eetpatroon omgooien en andere gewoontes aannemen, is niet vanzelfsprekend. Maar met de juiste motivatie en aanmoediging ligt de weg naar succes open. Dus waarom zou je nog wachten? Blue Monday kan voor jou het ideale moment zijn om de eerste stappen te zetten. Ik geef je graag drie tips:

Wees realistisch

Ga je starten met diëten of met gezonder leven? Zorg er dan voor dat je niet te bruusk uit de startblokken schiet. Te snel te veel willen, is een grote valkuil. Stel realistische doelen. Zo blijf je gemotiveerd en realiseer je een duurzame verandering.

Ga uit van de 80/20-regel

Ban je alles wat je lekker vindt uit je dieet? Dan hou je het nooit vol. Hanteer de 80/20-regel: kies voor een eetpatroon dat voor 80 procent uit gezonde voeding en voor 20 procent uit kleine zondes bestaat. Een lekker frietje, een fris pintje of een goed glas wijn kunnen ook als je op dieet bent. Zelfs zonder schuldgevoel. Zet ook geen groenten of fruit die je niet lust op je menu. Er bestaan genoeg gezonde alternatieven en recepten.

Plan!

Een gezond eetpatroon vergt een doordachte planning. Denk goed na over wat je wanneer wilt eten. En haal vooraf alle ingrediënten in huis. In het weekend bijvoorbeeld. Zo vermijd je dat je tijdens de drukke werkweek voor gemakkelijkheidsoplossingen kiest. Want die zijn meestal een synoniem voor ongezonde voeding. Veel succes!

Gezonde groetjes

Lynn

PS Wil je starten met diëten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Maak dan gerust een afspraak voor voedingsbegeleiding. Ik help je met plezier op weg!