Havermoutpap met vers fruit

Havermoutpap is een klassieker onder de winterontbijten. Maar wist je dat zo’n havermoutpapje helemaal niet zo saai hoeft te zijn als het klinkt? Je kunt het immers combineren met andere gerechten zoals pannenkoeken of smoothies. Mag het nóg iets meer zijn voor jou? Dan werk je jouw havermoutpap telkens af met een andere topping. Zo krijg je elke dag weer een gezond en verrassend ontbijt!

Vandaag: havermoutpap met vers fruit.

Ingrediënten:

  • 35 g havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 20 g amandelen
  • Een handvol blauwe bessen, frambozen én aardbeien

(voor 1 persoon)


Benodigdheden:

  • Een kookpannetje

Bereiding:

  • Doe de havermout en de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat alles ongeveer 10 à 15 minuten sudderen.
  • Spoel ondertussen het fruit en snijd het in kleine stukjes.
  • Serveer de havermoutpap met het verse fruit en garneer met de amandelen.

Variaties:

  • Bereid de pap met sojamelk of rijstmelk.
  • Voeg rozijnen, stukjes walnoot, gedroogde abrikozen, appel, peer of banaan toe.
  • Gebruik kruiden zoals kaneel of speculaaskruiden.
  • Voeg lijnzaad, chiazaad, kokosschilfers of pompoenpitten toe voor een extra bite.