Havermoutpannenkoekjes met appel: elke keer weer feest in huis

Zondagochtend is een van mijn favoriete momenten in de week. De wereld staat dan stil en je hebt tijd om rustig wakker te worden en samen met je gezin aan de dag te beginnen. Samen ontbijten en praten met elkaar is voor mij echt genieten. En als ik havermoutpannenkoekjes met appel maak, komt daar nog een extra portie genot bij: het stralende gezicht van Matteo.

Yes, pannenkoekjes

Kondig ik op zondagochtend of woensdagnamiddag aan dat ik havermoutpannenkoekjes met appel ga maken? Dan weet ik dat ik ‘joepie’ zal horen. Al is het de laatste tijd vaker ‘yes’. Matteo wordt ouder en dat merk je ook aan zijn taal. 😉 Maar hoe oud hij ook wordt, ik weet zeker dat mijn recept elke keer voor feest in huis zal zorgen.

Lekker ontbijt en vieruurtje

En dat is niet verwonderlijk. Want havermout is lekker én gezond. Deze havermoutpannenkoekjes met appel zijn een voedzaam ontbijt en een heerlijk vieruurtje. Bovendien zijn ze perfect om te serveren aan de vriendjes en klasgenootjes van je kinderen bij verjaardagsfeestjes. Dat levert je ongetwijfeld veel ‘joepies’ – of ‘yessen’ – op.

Ingrediënten:

 • 200 g havermout
 • 400 ml amandelmelk vanille (ik gebruik altijd amandelmelk van Ecomil uit de bioshop)
 • 2 eieren
 • 1 appel

(voor 8 à 10 stuks)

Benodigdheden:

 • Een mengkom
 • Een koekenpan
 • Een pan

 Bereiding:

 • Voeg de havermout, eieren en amandelmelk in een mengkom en meng ze tot een gladde massa.
 • Verhit de koekenpan en schep er telkens een eetlepel beslag in.
 • Afhankelijk van de grootte van de pan, kun je ongeveer 4 pannenkoekjes tegelijk bakken.
 • Snijd ondertussen de appel in schijfjes en bak ze in een andere pan.
 • Serveer de gebakken appelschijfjes bij de pannenkoeken en geniet van de stralende gezichten van je kinderen.

Tip! Giet wat honing over de pannenkoekjes om ze lekker smeuïg te maken.

Smakelijk!

Lynn xxx