Een goede lichaamshouding is erg belangrijk voor je gezondheid!

Elke gepassioneerde ondernemer of werknemer heeft er wel in meer of mindere mate last van: beroepsmisvorming. En ook ik ontsnap er niet aan. Sterker nog, mijn beroepsmisvorming manifesteert zich niet op één, maar op twee vlakken. Ik ben een speciaal geval, I know.

Meer concreet? Ik kan geen boek, interview of artikel over gezonde voeding of het menselijk lichaam zien verschijnen zonder het te willen lezen. Ik wil simpelweg niets missen en voortdurend bijleren. Beroepsmisvorming? Ik dacht het wel. 🙂

Goede lichaamshouding stimuleren

Als osteopaat weet ik hoe belangrijk een goede lichaamshouding is om lichamelijke ongemakken te voorkomen. Nu en in de toekomst. In je lichaam is alles met elkaar verbonden, dus de kleinste afwijking kan grote gevolgen hebben. Daarom ben ik ook een grote fan van initiatieven die een goede lichaamshouding stimuleren.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Enkele weken geleden kwam ik toevallig terecht op de website van Anodyne, een producent van houdingcorrigerende kleding. Vooral het Women’s Posture Shirt trok mijn aandacht. Volgens de website zou dat shirt je bewust moeten maken van je houding en je zo aanzetten om zelf je spieren te activeren en je houding te verbeteren. Daar wilde ik graag meer over weten! Dus bestelde ik een exemplaar.

Helemaal overtuigd

Ik droeg het shirt meerdere dagen tijdens mijn werk en mijn vrije tijd. Het resultaat van mijn onderzoek? Het Women’s Posture Shirt werkt en zit bovendien heel comfortabel. Als je het draagt, voel je echt hoe het shirt je lichaamshouding corrigeert! Ik ben alvast helemaal overtuigd.

Het effect van de ‘zeurende moeder’

Wat ik niet verwacht had, is dat het Women’s Posture Shirt een hoog ‘zeurendemoedergehalte’ heeft. Je weet wel, die dame die je opgevoed heeft en je honderd keer toeriep dat je rechtop moest gaan zitten. 🙂 Wel, het Women’s Posture Shirt wijst je voortdurend op je houding, maar dan zonder dat je er hoofdpijn van krijgt.

Trek je het shirt uit? Dan blijft het corrigerende effect doorlopen, omdat je spiergeheugen automatisch je spieren activeert! Geen gezeur nodig dus.

Tof zitje, betere houding

Mijn experiment was zo’n succes dat ik mijn oog al laten vallen heb op een volgend product: Back Relief, een leuk zitje dat je helpt om je rug recht te houden als je zit! Als je de volgende keer in mijn praktijk komt, kijk dan maar eens stiekem naar mijn bureaustoel. 🙂

Gezonde groeten

Lynn