Een gezond en vrolijk Pasen!

Het is een huizenhoog cliché, maar wel eentje dat 100 procent klopt: een kind verandert je als persoon. Vijf jaar geleden werd ik mama van Matteo. Een schat van een jongen die in een mum van tijd mijn prioriteiten op hun kop zette en die mij leerde relativeren. Dat kleine wezentje slaagde er moeiteloos in om mij te veranderen en te beïnvloeden. Het ouderschap is een grote verantwoordelijkheid en een echte uitdaging. En ik leer evenveel van Matteo als hij van mij. Want kinderen zijn experts in spiegelen. Prachtig om te zien … en soms een beetje confronterend. 🙂 Maar ik vind het allemaal fantastisch!

IMG_1037

Creatief samenwerken

Als voedingsdeskundige probeer ik hem natuurlijk ook te leren wat gezonde voeding is en waarom het belangrijk is om bewust gezond te eten. Noem het gerust beroepsmisvorming. Niet altijd gemakkelijk voor een vijfjarige, want die verkiest soms een dinokoek uit de supermarkt boven mijn met veel liefde gemaakte zelfgebakken haverkoekjes. Mijn oplossing? Creatief zijn en samen gezonde snacks maken.

Experimenteren maar

Pasen is in aantocht. Dat betekent wekenlang chocolade a volonté. Want de paashaas komt niet alleen bij ons, maar ook op school en bij de grootouders. En Matteo kijkt er nu al verlekkerd naar uit. Toen ik hem vorige week in bed instopte, vroeg hij: “Mama, mag ik dit jaar met Pasen ook eens chocolade eten als ontbijt?” De smekende blik en vertederende glimlach deden mij smelten. Maar chocolade als ontbijt is geen goed idee. “Goh Matteo, als ontbijt … Dat is toch wel erg vroeg op de dag vind je niet?” antwoordde ik. “Ik zal er eens over nadenken.” En omdat ik graag op een gezonde manier zijn wens inwillig, experimenteerde ik deze week met chocoladeontbijtjes.

Dit jaar brengt de paashaas …

… een spinaziesmoothie met chocoladesmaak! Een creatie met banaan, amandelmelk, spinazie én chocolade die ons allebei gelukkig maakt. Matteo heeft zijn chocolade bij het ontbijt (die hij er trouwens zelf mag indoen wanneer we de smoothie samen klaarmaken – qualitytime!) en ik weet dat hij voldoende vitaminen en minarelen eet om de dag goed te starten.

Verwennen en verwend worden

Nog enkele nachtjes slapen en dan komt de paashaas. En ook dit jaar zullen we hem verwelkomen met de mooie tekeningen en schilderijtjes die Matteo al volop aan het maken is. Mijn zoon zal dus niet de enige zijn die met Pasen verwend wordt. Ik raad je aan om het recept zeker eens te proberen en mij te laten weten wat je kinderen ervan vonden. Heb je meer inspiratie nodig om je kinderen lekkere en gezonde voeding voor te schotelen? Bekijk dan zeker mijn onlinekookworkshops.

Gezonde groetjes

Lynn

 

Recept smoothie (2 glazen)

  • 3 bananen
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • 500 ml amandelmelk
  • 50 g pure chocolade

Alles in de blender en meteen serveren!