Een boost voor je hele lijf dankzij voedingssupplementen met elastine en collageen

Ondanks onze hyperdrukke agenda’s proberen mijn vriendin Sabrina en ik elke twee maanden een moment vrij te maken om samen iets leuks te doen. Die avondjes op restaurant, in de sauna of op café zijn altijd heel gezellig en ontspannend. En, zoals dat bij goede vriendinnen gaat, geven we elkaar dan ook goedbedoelde adviezen. De gezondheidstips komen meestal van mij – je bent een osteopaat en voedingsdeskundige of je bent het niet 😉 – maar vorige maand kwam Sabrina verrassend uit de hoek met een supertip over voedingssupplementen.

Baat het niet, dan schaadt het niet?

Sabrina vertelde me dat ze zich sinds kort beter in haar vel voelde en een gezondere huid had. Via de post had ze een promopakket met voedingssupplementen ontvangen. En onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ probeerde ze die supplementen een tweetal weken uit.

Nu, dat motto van haar durf ik tegen te spreken. Je kunt wel degelijk totaal verkeerde supplementen van slechte kwaliteit slikken. Maar in dit geval was haar test dus zeer geslaagd. Ze had collageen hydrosylaat en elastine hydrolysaat genomen. En die hadden haar gezondheid en huid een zichtbare boost gegeven.

 

Altijd met een kritische blik

Als osteopaat en voedingsdeskundige ken ik het een en ander van voedingssupplementen en weet ik dat er heel wat inferieure producten of producten met een placebo-effect op de markt zijn. Ik lees dus altijd heel aandachtig en bijzonder kritisch de bijsluiter. De dag na onze afspraak ging ik dus online om de productinformatie van de leverancier Ergomax te lezen.

Onderbouwde kwaliteit

Ik las een onderbouwde uitleg en zag dat de supplementen een samenstelling hadden die op kwaliteit wees. Collageen hydrolysaat bestaat uit essentiële aminozuren en aminozuurverbindingen. Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen. Je hebt ze nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Collageen heeft een positief effect op je neurotransmitters, enzymvorming en opbouw van eiwitten én zorgt voor stevigheid, integriteit en structuur.

Aminozuurniveau op peil

Je lichaam maakt zelf geen essentiële aminozuren aan. Je haalt je nodige dosis uit je voeding. Vooral uit vlees. Maar als je moeilijk eiwitten verteert of weinig vlees eet, kun je een tekort opbouwen. De oplossing zijn dan hoogwaardige voedingssupplementen om je niveau aan essentiële aminozuren op peil te houden.

The proof of the pudding is in the eating, zeg ik vaak. Dus ik heb deze supplementen dan zelf maar eens besteld en getest. En ik was – net zoals Sabrina– aangenaam verrast. Collageen hydrolysaat is vloeibaar, gemakkelijk op te nemen, smaakloos en gezond. En wat ik toch ook wel heel belangrijk vind: van natuurlijke oorsprong, want het collageen is afkomstig van wilde kabeljauw.

Collageen + elastine = strakke, elastische en stralende huid

En het enthousiasme over een gezondere huid? Ook dat deel ik nu met Sabrina. Aminozuren houden het collageen in je onderhuidse bindweefsel in topconditie. Het resultaat is dat je huid strak blijft. En met het gezuiverde voedingssupplement elastine hydrolysaat voorkom je daarbij dat je huid aan elasticiteit inboet.

Elastine is een zeer elastisch eiwit in je bindweefsel dat ervoor zorgt dat je huid haar oorspronkelijke vorm terug inneemt nadat ze uitrekt of samenknijpt. Elastine hydrolysaat wordt gewonnen uit vissenhuiden en houdt samen met collageen hydrolysaat je huid van binnenuit stevig, gezond, elastisch en stralend!

Mijn ochtendritueel

Ik ben ondertussen een echte fan geworden van collageen hydrolysaat en elastine hydrolysaat. Ze maken nu deel uit van mijn dagelijkse dieet. Ik start elke ochtend met een smoothie van groenten en fruit en doe daar de poeders in. Ze hebben geen invloed op de smaak, maar wel op mijn huid en mijn gezondheid. Ik voel me beter in mijn vel, mijn huid straalt en ik heb een plattere buik, omdat de hydrolysaten de werking van mijn darmen bevorderen en mijn stoelgang stimuleren.

Kortom: ik ben helemaal overtuigd van het positieve effect op mijn gezondheid en voorzie een blijvende plek in mijn eetpatroon voor deze topproducten.

Ik kijk nu al uit naar de volgende ‘date’ met Sabrina. Wie weet welke gezonde tips ze mij – en ik op mijn beurt jullie – dan weer kan laten ontdekken.

Gezonde groeten

Lynn