Banaan-chiapudding: nostalgie in een hedendaags jasje

Sommige dingen in het leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan Samson en Gert, Nicole en Hugo en mijn oma en … pudding. Want elk etentje bij mijn oma thuis werd afgesloten met een overheerlijk kommetje zelfgemaakte pudding. Dat was traditie! Ik moet er als kind kilo’s van naar binnen gespeeld hebben. Met veel plezier trouwens, want de pudding van mijn oma was letterlijk om duimen en vingers bij af te likken. En dat deed ik als ukkie dan ook. 🙂

Van grootmoeder op kleindochter, van moeder op zoon

Pudding zal me dus altijd doen terugdenken aan die gezellige culinaire momenten bij mijn oma. En dat zijn leuke herinneringen die me altijd weer nostalgisch maken. De appel valt trouwens niet ver van de boom, want ook mijn zoontje Matteo is gek op pudding.

Gezonde variant

Wat ik weet, in tegenstelling tot mijn oma, is dat pudding van volle melk en veel suiker – zoals die traditioneel gemaakt wordt – niet zo goed is voor je gezondheid. En dus heb ik voor Matteo een lekkere, voedzame én gezonde pudding gezocht en gevonden. Banaan-chiapudding! Niet alleen een bijzonder lekker dessert, maar ook een voedzaam ontbijt. Probeer het maar en laat me gerust weten wat je denkt!

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 el honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 4 el chiazaad

(voor 1 persoon)

Benodigdheden:

  • Een mengkom
  • Een pot met deksel
  • Een mixer

gezonde drankjes

Bereiding:

  • Doe de banaan, amandelmelk, honing en vanillepoeder in de mengkom en mix ze tot een romig geheel.
  • Giet alles in een pot (waarvan je het deksel hebt) en voeg het chiazaad toe.
  • Doe het deksel op de pot en schud goed.
  • Zet de pot een nachtje in de koelkast.

Smakelijk!

Lynn xxx

 

Bron: Powerfood, Rens Kroes